Boerderijenfietstocht

Op de 2e zaterdag in juli vindt de Heerder Boerderijenfietstocht plaats.
 

>>KOOP HIER JE TICKET<< Dit kan tot 7-7-2023 22:30 uur. 

Boerderijenfietstocht op de Veluwe

In Heerde wordt op zaterdag 8 juli 2023 voor de 28e keer de Boerderijenfietstocht georganiseerd. Deze inmiddels traditionele fietstocht vindt jaarlijks plaats en doet één of meerdere boerderijen aan. Fietsers genieten van de landelijke omgeving van het Veluwse dorp Heerde. De route voert langs weteringen en de rivier de IJssel, langs lokale evenementen, natuurlijk langs boerderijen en altijd is er een stop bij een goed restaurant.

In het verleden was de tocht tussen de 35 en 40 kilometer. Door het toenemend aantal e-bike deelnemers wordt de lengte van de tocht in 2023 rond de 50 km. 

Startlocatie

De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur en de binnenkomst is voor 17:00 uur voor de laatste stempel. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats aan de Marktstraat en op de aangrenzende van Meursweide. 

Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een versnapering voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.

Route door IJsselvallei

Na vertrek uit Heerde gaat de route eerst door de weilanden naar de eerste bestemming: Fruitbedrijf Huiskamp. Via Restaurant De Loreley komt u terecht op IJsboerderij de Schellenberg. 

Vervolgens gaat de route weer terug naar de startlocatie, waar de deelnemers met accordeonmuziek worden onthaald en rustig kunnen napraten ondertussen nog nagenietend van de onderweg gemaakte foto’s en eventueel snuffelen in de fotoboeken van voorgaande jaren.

Informatie

De organisatie is in handen van Visit Heerde en Toerclub Heerde. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0578-617094 of mailen naar info@visitheerde.com

  • Startlocatie is Dorpshuis De Heerd in Heerde. 
  • Parkeren bij de startlocatie kan op de parkeerplaats aan de Marktstraat in Heerde of op de aangrenzende van Meursweide. Deelnamekosten bedragen € 7,50 per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar de kosten € 3,50 bedragen. Dit is inclusief een lekkere verrassing op de ijsboerderij die bezocht wordt.
  • Een startbewijs kunt u alvast online kopen in onze webshop. Toon de e-mail met bevestiging van Visit Heerde en krijg sneller uw stempelkaart in Dorpshuis De Heerd. Tickets kunnen tot vrijdag 7 juli 22:30 uur online besteld worden, daarna zijn tickets verkrijgbaar in de Heerd vanaf 10:00 uur op 8 juli.

Evenementen op 8 juli 2023

Op de 2e zaterdag van juli is ook traditiegetrouw de Eiermarkt in Veessen. Een markt met originele kramen, lokale optredens, oldtimers en een kleedjesmarkt. De eiermarkt is gratis toegankelijk.

Op 8 en 9 juli 2023 wordt bij Kasteel Vosbergen, dat in 2023 400 jaar bestaat, de Wollig Landleven fair georganiseerd. Met uw Boerderijenfietstocht stempelkaart krijgt u op 8 juli 50% korting op de toegangsprijs (t/m 14 jaar gratis entree). De Wollig Landleven fair is tot 17: 00 uur en dichtbij het eindpunt van de Boerderijenfietstocht. 

De boerderijenfietstocht komt langs de eiermarkt in Veessen en de landgoedfair in Heerde. U kunt niet met de fiets over de markt of fair; er zijn parkeerplaatsen gemaakt. Het zijn beide leuke markten, die we aanraden te bezoeken!

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER