Cinetree Openluchtbios Heerde

Visit Heerde en Landgoed Vosbergen organiseren Openluchtbios Heerde

Woensdagavond 26 augustus, nadat de zon onder is gegaan, gaat de bioscooplamp aan op het gazon achter Kasteel Vosbergen. De film Into the Wild, met prachtige natuurbeelden en een betekenisvol verhaal wordt vanaf 21:00 uur vertoond.

LANDGOED VOSBERGEN

Afgelopen jaren heeft Visit Heerde met veel plezier op Vriezes Erfgoed in Wapenveld in samenwerking met Visit Veluwe de film Wild vertoond. Daar pasten 400 toeschouwers. Echter de huidige regels schrijven toe dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden en dat is niet mogelijk in het amfitheater onder Molen de Vlijt in Wapenveld. Visit Heerde ging op zoek naar een ander afgesloten terrein en nam contact op met Jeanne Kamerlingh Onnes van Landgoed Vosbergen. “Ze was meteen enthousiast over het idee om het landgoed op die manier te delen met het publiek! En ze zal de catering met een team verzorgen.” Reageert Erica Hottinga van Visit Heerde blij. “Ik heb het terrein gemeten om te zien of we daar ook 400 mensen kwijt kunnen en dat bleek zeker te passen. In goed en uitgebreid overleg met de gemeente Heerde hebben we toen een coronaplan uitgewerkt en nu mogen we de Openluchtbioscoop Heerde aankondigen!”

CINETREE

Een film kiezen was ook nog een uitdaging. Daarin heeft Visit Heerde een partner gevonden in Cinetree. Cinetree selecteert elke maand 15 films en documentaires die je raken of inspireren. Films die altijd langer bijblijven dan dat ze duren. Op hun website cinetree.nl vind je sprekers en mooie verhalen die de films inleiden.

INTO THE WILD

Into the Wild is het waargebeurde verhaal van rijkeluiszoon Chris McCandless, die de materiële wereld ontvlucht in de wildernis van Alaska. Helemaal alleen bezoekt hij de mooiste plekjes van de wereld... maar hoe lang blijft dat leuk? Ga mee op een zoektocht naar het belang van vriendschap, het gevaar van eenzaamheid en geluk.

Meer informatie/tekst over de film: https://cinetree.nl/films/into-the-wild

De film Into the Wild sprak Visit Heerde al lang aan. Natuur en wild vinden we om ons heen in Heerde en deze film draagt dat uit met mooie natuurbeelden, maar laat ook zien dat een mens in de wildernis flinke uitdagingen krijgt. De prachtige filmmuziek van Eddie Vedder, de zanger van rockband Pearl Jam, geeft nog een extra laag aan de beleving op woensdag 26 augustus.

BUITEN SAMEN GENIETEN

De filmtickets voor de Openluchtbioscoop Heerde zijn van tevoren te koop in de webshop op visitheerde.com. Op die online plek kan je ook een bestelling plaatsen bij de catering van Landgoed Vosbergen. Een wildproeverij, popcorn en koud drinken: het zal voor je klaar staan bij aankomst als je het bestelt voor maandag 24 augustus.

De organisatie draagt erg veel zorg voor de mogelijkheden om 1,5 meter afstand te houden tijdens aankomst, tijdens de film en tijdens vertrek. Ze vraagt het publiek hier ook aan te denken tijdens het bezoek aan de Openluchtbioscoop. U helpt ons door op tijd te komen, lopend of op de fiets te komen, de instructies van de hosts en bebording op te volgen en door 1,5 meter afstand te houden. Er staat een stoel voor je klaar als je een ticket hebt en de organisatie zal je die wijzen.

INFORMATIE
  • Tijden: Terrein open: 19:30 uur | Opening: 20:30 uur | Start film: 21:00 uur | Verwacht einde film: 23:30 uur.
  • Locatie: Landgoed Vosbergen. Vosbergerweg 38, Heerde.
  • Filmticket: € 7,50 per persoon. Hiervoor krijg je een plek met stoel op het gazon achter kasteel Vosbergen.
  • Meer informatie: e-mail of bel naar Erica Hottinga marketing@visitheerde.com / 0613420040.