Markluiderpad

Ontdek het landschap rond Markluiden met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs weteringen en hoogwatergeul. Weidse uitzichten, dijken, waterlopen en karakteristieke boerderijen bepalen het beeld.

Uiterwaarden en broekland

Vanaf 2013 verblijven enkele zeearenden in de IJsseluiterwaarden. Als leefgebied is de combinatie van grote stevige nestbomen op rustige plaatsen met vis- en watervogelrijke wetlands belangrijk.

Het Gulbroek is een kwelgebied waarbij schoon grondwater vanuit het Veluwemassief naar boven komt. Tegenwoordig is het een natuurgebied. Door inrichtingsmaatregelen zal dit door ontwatering verdroogde gebied weer vernatten.

Wandelblog

"Eerder ben ik twee vissers tegen gekomen, die zich bezig houden met hun hengels en de waterkant. In alle rust. De uitzichten zijn hier mooi, de rust ruimschoots aanwezig. De ongelijke ondergrond doet goed aan. Niet alles hoeft een platgetreden pad te zijn. Bij de Broekstraat verlaat ik de wetering en ga in oostelijke richting. Een verliefd stelletje op een bankje laat ik achter, evenals een vissende vader en zoontje aan de oever."
Lees hier de hele wandelblog van Willems Wonderlijke Wandelingen. 

Informatie

Deze route is 10 kilometer en start bij Villa Bakhuis, IJsseldijk 2 in Veessen. De route is in twee richtingen blauw gemarkeerd met klompjes, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.