Elsvoorderpad

Ontdek het landschap rond Veessen en Vorchten met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs de IJssel, door akkers en over historische kerkenpaden.

LET OP: in de winter kan het water van IJssel, waar dit pad langs loopt, de uiterwaarden instromen bij hoog water! De actuele waterstand kan je checken op de website van Rijkswaterstaat.

Wandelblogs

"Zonder dat ik er van te voren op heb gelet is hier langs de IJssel het broedseizoen net een dag of twee voorbij. Dat betekent dat ik de afstand naar het veer (voor auto, fiets, voet) naar Wijhe grotendeels langs de oever van de traag stromende rivier door dit oneindige landschap kan volgen. En dat is meer dan de moeite waard. Een groep koeien zoekt rust onder een boom, ganzen lopen her en der, er bloeit van alles en nog wat, af en toe vaart een boot op de rivier."
Lees de hele wandelblog op Willems Wonderlijke Wandelingen

"Ik heb genoten van het dorpje Vorchten. Hemelsbreed 16, aan de andere kant van de IJssel ben ik opgegroeid, maar ik had er nog nooit van gehoord. Zelfs in moderne tijden is een rivier in veel opzichten blijkbaar nog een behoorlijke barrière. Ook Veessen, daar was ik trouwens wel eens doorheen gereden, heeft de potentie voor het maken van een scala aan mooie pittoreske foto’s." Lees hier meer: Sprakeloos verhalen.

Informatie

Startpunt is bij voormalig Camping IJsselhoeve, IJsseldijk 46 in Veessen. Alhoewel deze camping gesloten is, kan er nog wel aan de dijk geparkeerd worden en het klompenpad gestart worden. Vlak bij dit startpunt ligt een klein horecapunt: Bats! bij de molen in Veessen. In Vorchten halverwege de route ligt bij het kerkje het MultiFunctioneel Centrum De Verbinding wat op zondagmiddag van 14:00 - 17:00 uur geopend is, de kerk ik dan ook te bezichtigen. Hier is ook een ruime parkeerplaats. 

De route is in twee richtingen groen gemarkeerd met klompjes, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Van 15 maart t/m 15 juli geldt een alternatieve route langs de IJssel zodat het broedvogelseizoen niet verstoord wordt. Tijdens hoogwtaer in de IJssel kan je een deel van het pad niet wandelen en kan je wel een deel over de dijk wandelen.
Het Elsvoorderpad is 11 kilometer. 

Download hier de kaart met de route van het Elsvoorderpad.

Luisterbankjes

Visit Heerde plaatst luisterbankjes en bomen langs wandelpaden.

Het zijn bankjes met een verhaal!

Ga zitten, scan de code en luister naar verhalen uit de omgeving. Lees verder