Elsvoorderpad

Ontdek het landschap rond Veessen en Vorchten met haar rijke cultuurhistorie. Wandelen door weilanden, langs de IJssel, door akkers en over historische kerkenpaden.

Wandelblogs

"Zonder dat ik er van te voren op heb gelet is hier langs de IJssel het broedseizoen net een dag of twee voorbij. Dat betekent dat ik de afstand naar het veer (voor auto, fiets, voet) naar Wijhe grotendeels langs de oever van de traag stromende rivier door dit oneindige landschap kan volgen. En dat is meer dan de moeite waard. Een groep koeien zoekt rust onder een boom, ganzen lopen her en der, er bloeit van alles en nog wat, af en toe vaart een boot op de rivier."
Lees de hele wandelblog op Willems Wonderlijke Wandelingen

"Ik heb genoten van het dorpje Vorchten. Hemelsbreed 16, aan de andere kant van de IJssel ben ik opgegroeid, maar ik had er nog nooit van gehoord. Zelfs in moderne tijden is een rivier in veel opzichten blijkbaar nog een behoorlijke barrière. Ook Veessen, daar was ik trouwens wel eens doorheen gereden, heeft de potentie voor het maken van een scala aan mooie pittoreske foto’s." Lees hier meer: Sprakeloos verhalen.

Informatie

Startpunt is Bistro Huize Ruys, IJsseldijk 46 in Veessen. 
De route is in twee richtingen groen gemarkeerd met klompjes, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Van 15 maart t/m 15 juli geldt een alternatieve route langs de IJssel zodat het broedvogelseizoen niet verstoord wordt. Het Elsvoorderpad is 11 kilometer. 

Download hier de kaart met de route van het Elsvoorderpad.