Lange Afstand Wandelingen

Nederland kent vele Lange Afstandswandelingen (LAW) en door de gemeente Heerde kom je met twee van deze wandelingen.

Roots Natuurpad
Het langste Natuurpad van Nederland loopt door de gemeente Heerde, van Oost naar West. Het Roots Natuurpad is 456 km en voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België. Ruim 70 procent van deze lange afstandswandeling gaat over onverharde wegen.
Traject 16 leidt je naar onze gemeente. Je komt in Heerde aan met de veerpont tussen Wijhe en Vorchten over de IJssel. Je loopt door Vorchten en de Hoogwatergeul via het Apeldoorns Kanaal en landgoed Vosbergen, langs beken naar het eindpunt in Heerde. 

Lees hier meer over de hele route op rootsmagazine.nl.
Maarten van Rossumpad
Het Maarten van Rossumpad is vernoemd naar de 16e-eeuwse legeraanvoerder in dienst van de Hertog van Gelre, het gebied waar het pad doorheen loopt. Een mooi stukje Nederland, dat door Marsman zo treffend is beschreven in zijn gedicht ‘Denkend aan Holland. Het pad is 358 km, heeft 23 etappes en is aangelegd door Nivon.
Etappe 15 en 16 lopen door de bosgebieden De Renderklippen, De Dellen en het Zwolse bos van Heerde en Wapenveld richting de IJssel bij Hattem. 

Op wandelnet vind je de hele route per etappe en op de website van Nivon vind je meer informatie en een wandelgids.


Kijk op onze online kaart om te zien welke campings en bed & breakfasts aan of dichtbij de LAW liggen die je wandelt.