Tips tijdens Lockdown in Heerde

Thuis zitten lijkt voorlopig het enige wat nog mag... Wij hebben nog wel wat tips om het thuiszitten leuker te maken of om er in de gemeente Heerde veilig op uit te gaan! 

 

Piratenspeurtocht

Piraten hebben hun sporen achtergelaten in het centrum van Heerde en Wapenveld en... hun schat achtergelaten!  De start van de piratenspeurtocht is een geheim! Maar misschien kan jij dat geheim wel ontrafelen. Hiervoor moet je eerst thuis de code kraken! Vervolgens kan je met behulp van de schatkaart en de codekraker een geheim vinden en de schat! En je kan een piratendiploma verdienen! #piratenheerde 

Heb je na jouw piratenspeurtocht trek in warme chocolademelk of wat lekkers? Dan ben je in het centrum van Heerde op de goede plek want dat kan je krijgen bij Bakkerij Jonker, Wilma's Snackbar en Snackbar De Spikke en in Wapenveld bij Cafetaria 't Zwarte Paard. 

Op onze online kaart kan je zien waar je ze kan vinden. 

Lammetjes kijken & struinen 

Het is weer lammertijd. Het eerste lammetje werd al in januari geboren en de komende tijd komen er 100 bij! Bij de schaapskooi op de Renderklippen kan je het ronddartelende grut bewonderen. Je kan daar ook heerlijk wandelen door de heide en bossen en er is een kleine speeltuin. Ook kan je er leuke takkenhutten maken! En er is sinds kort een speciaal struinbos waar je van het pad af moet! Met regelmaat staat IJs van Gijs op de parkeerplaats bij de Schaapskooi! 

Vogels spotten

Vogels kan je heel goed langs de IJssel en in de Hoogwatergeul spotten. Doordat er in de Hoogwtaergeul geen bomen staan kan je ver kijken en zie je ganzen, ooievaars, buizerds, zilverreigers en torenvalken op een paal of in de weilanden. Er is ook een vogelkijkhut op de Westdijk aan de Revelingseweg. Meer vogelspottips vind je hier.

Rondje Heerderstrand en après-ski

Zeker voor hondenliefhebbers is het Heerderstrand een hele fijne plek in de winter. Honden mogen hier los lopen en zodra ze het zand voelen en het water zien zijn ze enthousiast! Op zondagmiddag kan het erg druk zijn en ben je nou niet zo'n hondenfan, loop dan even een stukje verder dan de parkeerplaats en loop een rondje Heerderstrand! In ongeveer 45 minuten wandel je rond de grote plas. Je kan natuurlijk ook rondfietsen, want er liggen verharde paden om het Heerderstrand (knooppunten 81, 83, 88 en 90). 

Sluit je wandeling af bij Paviljoen Fairway van Pitch & Putt. In het weekend zetten zij een winters après-ski sfeertje neer met tirolermuziek en een sneeuwkanon! 

Kanoën

Het kan wat fris zijn op het water, maar wat is het mooi als je met de punt van je kano door de mist vaart. Op de weteringen en het kanaal is een kanoroute van Veessen tot aan Hattem uitgezet met knooppunten en aanlegsteigers. Kleed je warm aan en beleef Heerde vanaf het water!

Heb je zelf geen kano? Dan kan je die huren bij Rees Outdoor fit, net zoas Heidi deed van ReisTop5. Lees hier haar ervaring

Wandelen whoop!

Wandelen... de trend van 2020! Hopelijk ben je nog niet uitgewandeld want deze trend zet zich door in 2021. Ben je op zoek naar nieuwe routes? Gebruik dan onze wandelkaart met ruim 45 wandelingen (gemarkeerd met paaltjes of plaatjes) op de Noord-Oost Veluwe! Er staan korte en lange routes op. Je koopt 'm bij Koek en Ei in Veessen of in onze webshop. En wist je dat Koek en Ei ook Take away drankjes en lekkers heeft? Je vindt ze in Veessen aan de IJsseldijk!

Onze tip voor wandelen met kinderen: maak er een spel van met de zoektochten van Explauradise.

Onze tip voor een pittige wandeling: een klompenpad! In Heerde vind je er 5 en als je die alle 5 hebt gedaan heb je alle plaatsen van Heerde gezien van bos tot IJssel, dwars door Heerde of Vorchten, je komt alles tegen! Je kan de klompenpadbordjes volgen en de route zelf uitzoeken, dat kan ook met behulp van de klompenpaden app of de klompenpadfolders (te koop in onze webshop), ze staan ook gemarkeerd op de wandelkaart. Meer informatie over de 5 klompenpaden...

Avondklok tips

Heb je geen hond of een noodzakelijke reden om na 21:00 uur buiten te zijn? Daag je dan zelf thuis uit! Spelletjes, online games en pubquizen heb je al uitgespeeld? Reserveer dat The Case en speel een escape room in je woonkamer! 
Je hebt 70 minuten om de koffer open te krijgen en om veel leuke puzzels op te lossen. Per WhatsApp krijg je puzzels en hulp! Reserveren kan op deze website of bel 06 27073504

En heb je zin in een culinaire verrassing of een lekkere hap? Bestel dan bij de Heerder horeca en ze bezorgen het bij je thuis! Kijk op onze pagina Heerde bezorgt welke ondernemers dit aanbieden. Daar vind je trouwens nog veel meer thuisbezorgende Heerder ondernemers op een rijtje!