Tips tijdens Lockdown in Heerde

Thuis zitten lijkt voorlopig het enige wat nog mag... Wij hebben nog wel wat tips om het thuiszitten leuker te maken of om er in de gemeente Heerde veilig op uit te gaan! 


Wandelen!

Tja, wandelen had je natuurlijk zelf wel kunnen bedenken om te doen tijdens de lockdown. We zullen je niet vertellen dat je dat kan doen, maar dat we veel plekken hebben waar dat kan! Ontdek zelf de vele paadjes in het Zwolse Bos tussen Heerde en Wapenveld, volg paaltjesroutes die al vanaf 3 km te wandelen zijn of wandel een klompenpad langs de oevers van de IJssel. En willen de kinderen niet weer wandelen? Neem dan een setje ballen mee en kijke wie met het laagste aantal worpen de wandeling kan doen; oftewel klootschieten!
We hebben wandelroutetips voor je verzameld op onze wandelpagina en op onze wandelkaart die te koop is in onze webshop.

 

Cofee to-go

Heb je na jouw wandeltocht trek in warme chocolademelk of wat lekkers? Dan ben je in het centrum van Heerde op de goede plek want dat kan je krijgen bij Bakkerij Jonker, Wilma's Snackbar en Snackbar De Spikke en in Wapenveld bij Cafetaria 't Zwarte Paard. En Pitch & Putt aan het Heerderstrand is ook open voor afhaal. 

Op onze online kaart kan je zien waar je ze kan vinden. 

Lammetjes kijken & struinen 

De eerste lammetjes worden al in januari geboren. Bij de schaapskooi op de Renderklippen kan je het ronddartelende grut bewonderen. Je kan daar ook heerlijk wandelen door de heide en bossen en er is een kleine speeltuin. Ook kan je er leuke takkenhutten maken! En er is sinds kort een speciaal struinbos waar je van het pad af moet! Met regelmaat staat IJs van Gijs op de parkeerplaats bij de Schaapskooi! 

Vogels spotten

Vogels kan je heel goed langs de IJssel en in de Hoogwatergeul spotten. Doordat er in de Hoogwtaergeul geen bomen staan kan je ver kijken en zie je ganzen, ooievaars, buizerds, zilverreigers en torenvalken op een paal of in de weilanden. Er is ook een vogelkijkhut op de Westdijk aan de Revelingseweg. Meer vogelspottips vind je hier.

Rondje Heerderstrand 

Zeker voor hondenliefhebbers is het Heerderstrand een hele fijne plek in de winter. Honden mogen hier los lopen en zodra ze het zand voelen en het water zien zijn ze enthousiast! Op zondagmiddag kan het erg druk zijn en ben je nou niet zo'n hondenfan, loop dan even een stukje verder dan de parkeerplaats en wandel een rondje Heerderstrand! In ongeveer 45 minuten wandel je rond de grote plas. Je kan natuurlijk ook rondfietsen, want er liggen verharde paden om het Heerderstrand (knooppunten 81, 83, 88 en 90). 

Sluit je wandeling af bij Paviljoen Fairway van Pitch & Putt. In het weekend zetten zij een gezellig winterssfeertje neer met muziek! 

Kanoën

Het kan wat fris zijn op het water, maar wat is het mooi als je met de punt van je kano door de mist vaart. Op de weteringen en het kanaal is een kanoroute van Veessen tot aan Hattem uitgezet met knooppunten en aanlegsteigers. Kleed je warm aan en beleef Heerde vanaf het water!

Heb je zelf geen kano? Dan kan je die huren bij Rees Outdoor fit, net zoas Heidi deed van ReisTop5. Lees hier haar ervaring

Geocaching

Een bijzondere manier om lopend of op de fiets de omgeving te verkennen, is via geocaching. Iemand verstopt op een bijzondere plek, vaak in de natuur of op een bijzondere historische plaats, een waterdichte doos met daarin een logboek of leuke voorwerpen. De verstopper bepaalt met GPS de coördinaten en publiceert die op www.geocaching.com en in deGeocahing app. Anderen lezen de coördinaten en gaan op zoek naar de 'cache', de schat. Caches kunnen zijn Tupperware dozen, oude munitiekisten, PVC buizen… Kortom een object waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. Je kan dus een kleine schat vinden of een logboekje, waar je in kan melden dat jij daar ook was. Met hints en raadsels vind je de geocaches. 

Geocaching is leuk om met kinderen te doen en je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest! Zijn je kinderen wat jonger voor GPS raadsels en wil je er toch een speurtocht van maken? Maak er een spel van met de zoektochten van Explauradise.

Pokémon Go!

En wil je elke dag een rondje doen met je kinderen; maar zien ze dat niet zitten of zijn ze het bos zat? Ga dan met Pokémon Go op pad! Als je de deur uit gaat kom je al Pokémons tegen die je kan vangen met Pokéballs. Zijn je Pokéballs op? Ga dan naar een Pokéstop en draai aan de schijf. Je vindt Pokéstops in de gemeente Heerde bij fietsknooppunten, informatieborden en monumenten zoals kerken. Download de Pokémon Go app en ga aan de wandel en Gotta Catch em all!

Escape spel 

Spelletjes, online games en pubquizen heb je uitgespeeld? Reserveer dan The Case en speel een escape room in je woonkamer! 
Je hebt 70 minuten om de koffer open te krijgen en om veel leuke puzzels op te lossen. Per WhatsApp krijg je puzzels en hulp. Reserveren kan op deze website of bel 06 27073504

En heb je zin in een culinaire verrassing of een lekkere hap? Bestel dan bij de Heerder horeca en ze bezorgen het bij je thuis! Kijk op onze pagina Heerde bezorgt welke ondernemers dit aanbieden. Daar vind je trouwens nog veel meer thuisbezorgende Heerder ondernemers op een rijtje!