De leukste hotspots voor jou en je kids

Beleefplekke

In Veessen kan je lekker modderen in De Beleefplekke. Deze natuurlijke speelplek ligt achter camping de Tesseplekke en is vrij toegankelijk via een brug vanaf het fietspad. Een modderpoel, boomstammen en hutten, ontdek op een speelse wijze wat je van de natuur kan leren op deze plek! 

Hogeweg 17, Veessen | 0578 631664 | Facebook

Op de plattegronden van Heerde actief vind je alle speelplekken in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

Schaapskooi

Op de heide van de Renderklippen in Heerde ligt de Schaapskooi. In het voorjaar krijgen de schapen lammetjes. De schaapsherder begraast met de kudde de heide en je kan ze dus tegenkomen als je hier gaat wandelen of fietsen. 

Elburgerweg 33, Heerde | Website

Het Heerderstrand

Heerde heeft een heus strand waar je prachtige zandkastelen kan bouwen, water pompen en lekker kan plonzen! Er is ook een pitch & putt golfbaan met midgetgolf en footgolf (voetbal en golf)! 

Auto: Ossenbergweg, Heerde | Fiets: Kromme Allee 5, Heerde 

Koek en ei

Het Toeristen Informatie Punt in Veessen zit in de leuke sociale buurtwinkel Koek en Ei. Ze verkopen hier streekproducten, kleine boodschappen en je kan hier koffie, appelsap met een eigengebakken taartje eten en snoepjes uitzoeken per stuk. Erg kindvriendelijk dus. Daarnaast geven ze enthousiast informatie over wat er te zien en te doen is in Veessen en omstreken.

IJsseldijk 67, 8194 LB Veessen | Website

Kozakkenveer en Wijhese Veer

Tegenover Koek en Ei ligt de Kozakkenhaven en vertrekt het Kozakkenveer naar de overkant. Je kan hier te voet of per fiets op. Een leuke ervaring voor kinderen om met een klein bootje de rivier de IJssel over te steken. Je komt uit in de Duursche Waarden waar een uitkijktoren staat. Je kan doorwandelen of fietsen naar het IJssel informatiecentrum Den Nul waar je kan zwemmen, spelen met waterpompen en wat kan drinken. Ook hebben ze veel informatie over de natuur.
Wil je een rondje fietsen? Fiets dan richting Wijhe en neem daar het Wijhese veer weer terug naar Vorchten en fiets over de dijk weer naar Veessen! Op deze pont mag je ook met de auto! Je kan dan verder rijden naar Olst om via het Olsterveer weer terug te keren! 

Kozakkenveer: IJsseldijk 40, Veessen | Website Gesloten wegens corona
Wijhese veer: IJsseldijk 50, Vorchten | Website