Ochtendwandeling Schaapskudde

Ga mee met de schaapsherder en zijn kudde de heide van De Renderklippen op! 

Op 3 zaterdagochtenden organiseert de Schaapskudde drie wandelingen voor vroege vogels, op zaterdag 29 augustus, 17 oktober en 19 december. Deze vroege wandelingen zijn vooral de uitgelezen kans om prachtige foto's te maken van de schapen op de heide met de opkomende zon! 

Deze wandelingen zijn samen met de middagwandelingen in augustus de enige keren dat wandelaars van de gebaande paden af dwars door de hei mogen struinen.

De ochtendwandelingen gaan een half uur voor zonsopkomst van start en zijn vooral bedoeld voor mensen die mooie foto’s willen maken. Er is alle gelegenheid om een praatje te maken met de herder, maar hij houdt alleen bij de start een korte inleiding voor de hele groep.

  • Startpunt: Schaapskooi, Elburgerweg, Heerde
  • LET OP! Aanmelden voor de wandelingen is deze zomer verplicht! Zo kunnen we de grootte van de groep beheersen en 1,5 meter afstand houden tijdens de wandeling. 
  • Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Kaarten kan je kopen bij Toeristen Informatie Punt in de Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6 in Heerde.

De vroege ochtendwandelingen gaan alleen door als er zon verwacht mag worden. De organisatie meldt op de vrijdag voorafgaand aan de wandeling op hun website en hun Facebookpagina of de vroege-vogelwandelingen doorgaan. De starttijd wordt daar ook vermeld! Op weg naar de schaapskooi moeten automobilisten op dergelijke tijdstippen rekening houden met overstekend wild.

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER