Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Pers en publiek zijn het eens over Tim Knol & Blue Grass Boogiemen: 'A classic combination.'
Op vrijdag 26 november 2021 komen ze naar Theater De Heerd! 
Tim Knol
Tim Knol timmert al een flink aantal jaren aan de weg in Nederland als singer-songwriter. Hij maakt muziek vanaf zijn tiende jaar. 
In 2010 verscheen zijn debuutplaat die lovend werd ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Hij speelde samen met muzikanten als Anne Soldaat, Matthijs van Duijvenbode en Jeroen Kleijn. Tim Knol werd ook een veelgevraagd artiest op de grotere festivals, zoals Lowlands en Pinkpop.
Blue Grass Boogiemen
Blue Grass Boogiemen bestaan vanaf 1990. De band speelde veelvuldig op festivals in onder andere Nederland en Ierland. Ze toerden een aantal keren door de USA.  The Boogiemen spelen een mix van traditionele en modernere vormen van Bluegrass. Uiteraard met akoestische instrumenten als gitaar, contrabas, 5-string banjo en mandoline, aangevuld met mooie vocale harmonieën.
Album Happy Hour
In 2019 brachten Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat 'Happy Hour' uit. Tim heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken, en met het opnemen van dit album met zijn vrienden van Nederlands bekendste band in dit genre, is een lang gekoesterde droom van hem in vervulling gegaan. Het album werd zeer goed ontvangen, kwam binnen op nummer 1 in de vinyl charts en ontving prachtige recensies in de nationale pers. Diverse radio- en tv optredens en boekingen voor de grootste festivals van Nederland (o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Down the Rabbit Hole en Paaspop) waren het gevolg. 

De daaropvolgende clubtour voerde hen langs diverse podia in het hele land met voornamelijk uitverkochte zalen en uiterst positieve reacties van publiek en pers. Dat dit alles naar meer smaakt moge duidelijk zijn, en zo gaan zij ook in 2020 regelmatig gezamenlijk op pad.

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen spelen voornamelijk eigen, speciaal voor deze samenwerking door Tim en Arnold Lasseur geschreven nummers tijdens hun optredens, die door zowel de bluegrass/roots-fanaten en de die-hard Knol-heads, als de 'nietsvermoedende' festival/club-bezoekers enorm enthousiast ontvangen worden. 

Datum: Vrijdag 26 november 2021
Aanvang: 20:30 uur LET OP: start al om 20:15 uur! De consumptie die bij het ticket inbegrepen zit, moet genuttigd worden voor 20:00 uur.
Koop je kaartje op de website van Dorpshuis Heerde!