Ready2Race & Cittaslow Biking

Ben jij Ready2Race?

Wie wordt loopfietskampioen van de gemeente Heerde? 

Op zaterdag 23 september 2023 organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Heerde samen met ATB Vereniging Oldebroek, het eerste Heerder Loopfietskampioenschap met de naam Ready2Race. Er zijn loopfietswedstrijden voor twee leeftijdscategorieën 2-3 jarigen en 4-5 jarigen. Kinderen kunnen met een eigen loopfiets en fietshelm (verplicht) deelnemen, maar ook is er een twintigtal loopfietsjes met fietshelmen beschikbaar.

Afhankelijk van het aantal deelnemers (jongens en meisjes) worden de wedstrijdjes in manches gehouden. Alle kinderen krijgen een mooie medaille als aandenken. Voor de snelste kinderen zijn er in elke categorie bekers beschikbaar.

De wedstrijden vinden plaats op de volgende tijden:

  • 12.30-13.15 wedstrijden en prijsuitreiking 4-5 jarigen
  • 13.15-14.00 wedstrijden en prijsuitreiking 2-3 jarigen
  • 14.15 uur prijsuitreiking en verloting fietshelmen in het Dorpshuis.

Vanaf 09.30 tot 12.00 uur kunnen de kinderen alvast oefenen op het parcours, maar pas op... Onderweg kunnen zij dan nog van alles tegenkomen. Verkeersborden, zebrapaden, voetgangers en nog veel meer. Ouder en kind kunnen het parcours ook lopend verkennen met een bingokaart in de hand. Lever je de volle bingokaart in, dan maak je ook nog eens kans op een van de coole fietshelmen. Deze worden aangeboden door De Buurman fietsen en Trek.

Cittaslow biking

Ook voor oudere kinderen is er wat te beleven. Tussen 10 en 12 is er de wedstrijd Cittaslow biking. Oudere kinderen kunnen ouders, buren en andere belangstellenden uitdagen op een 11 meter lang parcours. Wie beheerst zijn of haar fiets het beste en doet het langst over 11 meter? Voor de langzaamste drie kinderen onder 12 jaar is er een mooie beker. Deelname is gratis, maar wilt u zeker weten dat uw kind mee kan doen? Meld uw kind dan snel aan.

Meer informatie over VVN afdeling Heerde en hun activiteiten vind je op deze website.

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER