Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september zijn verscheidene monumenten geopend in Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld.

De gemeente Heerde brengt een Open Monumentendag boekje uit die bij de Toeristen Informatie Punten (TIP) in Heerde, Wapenveld en Veessen opgehaald kan worden. Hierin staan de monumenten in de gemeente Heerde vermeld die open zijn op zaterdag 14 september. Bij elk monument staat informatie over het monument. In een aantal monumenten is muziek te horen of kan u een rondleiding krijgen! 

Heisa in Heerde

Op zaterdag 14 september is ook Heisa in Heerde in het centrum van Heerde. Verrassende optredens en mooie verhalen worden ter gehore gebracht in monumenten, winkels en horecagelegenheden. 

Open gemalen

Het gemaal Pouwel Bakhuis en het gemaal Veluwe aan de Werverdijk 4 te Wapenveld zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur.  Bezoekers krijgen de gelegenheid beide gemalen te bezoeken en van de aanwezige gidsen uitleg te krijgen over de werking van beide gemalen. Gemaal Pouwel Bakhuis, gebouwd in 1924, is een nationaal monument en was voorheen een stoomgemaal. Gemaal Veluwe is gebouwd in 1999 en is bij hoog water in werking. Behalve uitleg over de werking van de gemalen wordt ook uitleg gegeven over de werking van de Hoogwatergeul Veessen Wapenveld. Tevens kunnen onder meer de  films van Ruimte voor de Rivier en de hoogwatergeul  in de filmbox worden bekeken. Iedereen is van harte welkom en de koffie/thee is gratis.

Open Monumentendag 2019 boekje

Download nu het Open Monumentedag 2019 boekje als PDF.

Fietsen

Op de fiets kan je nog meer ontdekken! De IJsselvallei en de Veluwe liggen in Heerde een paar trappen van elkaar verwijderd en met het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk vind je altijd de weg!  

 

LEES MEER