Oorlogswinter: eten en film

 

Deze bijzondere avond is het eerste evenement dat georganiseerd wordt om het einde van de Tweede Wereld Oorlog, dat 75 jaar geleden was, te herdenken en te vieren in de gemeente Heerde.

75 jaar vrijheid

Deze avond gaan Visit Heerde en De Heerd 75 jaar terug.
Om 18:00 uur worden in De Heerd gerechten uit grootmoeders tijd geserveerd. 14 jarig talent Roderick van Arnhem zal in de foyer muziek uit die tijd ten gehore brengen. Na de opening van de avond door burgemeester Koops spreekt Hans van Ark over het thema Vrijheid.

Oorlogswinter

Om 19:30 start de film Oorlogswinter. Dit verhaal, geschreven door Jan Terlouw en verfilmd door Martin Koolhoven, speelt zich af in onze streek: op de Noord Veluwe en de IJssel.

Oorlogswinter is het verhaal van Michiel, die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet, zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen.

Kaarten kan je kopen in Dorpshuis De Heerd aan de kassa of online op dorpshuisheerde.nl.

  • Inloop op zaterdag 11 januari vanaf 17:45 uur. 
  • Entree: € 12,50 (inclusief eten en 1 consumptie vooraf, 1 koffie met lekkers in de pauze).
  • Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Bekijk hier het hele Heerde Remembers programma