Middagwandeling schaapskudde

Ga mee met de schaapsherder en zijn kudde de heide van De Renderklippen op! 

In de zomervakantie organiseert de Schaapskudde drie middagwandelingen, op woensdag 12, 19 en 26 augustus. Het zijn de enige keren dat wandelaars van de gebaande paden af dwars door de hei mogen struinen. Jong en oud zijn welkom! 

Tijdens de drie middagwandelingen vertelt de herder uitgebreid over zijn werk, de kudde, de omgeving en wat er nog meer ter sprake komt.

  • Start: 14:00 uur
  • Duur ongeveer 2 uur
  • Startpunt: Schaapskooi, Elburgerweg, Heerde
  • LET OP! Aanmelden voor de wandelingen is deze zomer verplicht! Zo kunnen we de grootte van de groep beheersen en 1,5 meter afstand houden tijdens de wandeling. 
  • Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Kaarten kan je kopen bij Toeristen Informatie Punt in de Wereldwinkel, Bonenburgerlaan 6 in Heerde.

De middagwandelingen gaan ongeacht het weer altijd door. Voor meer informatie, kijk op de website van de schaapskudde en volg ze op facebook

Foto's: Lammert Niesing, Erik Peek

Schaapjes tellen

Heerde is een schaapskudde rijk. De herder trekt er vrijwel dagelijks op uit met de schapen en twee honden die hem assisteren. Hun uitvalsbasis is de schaapskooi in het glooiende heidegebied Renderklippen.

 

LEES MEER