Kanaalwandeling

Visit Heerde organiseert op zaterdag 24 augustus een wandeling langs het Apeldoorns Kanaal. Deze wandeling van ca. 10 km begint om 09.00 uur en het start- en eindpunt is bij Bistro VolDaan aan de Kanaaldijk 30 in Hoorn (Heerde). De wandeling wordt begeleid door een lokale gids, tevens Gastheer van het landschap. Onderweg hoort u van alles over de aanleg en geschiedenis van het Apeldoorns Kanaal.

Landgoederen

De wandeling gaat ook voor een deel over het prachtige landgoed Vosbergen, langs de noordelijke Heerderbeek en over landgoed De Bonenburg. De geschiedenis van kasteel Vosbergen en de Heerder beken ontbreekt daarom niet in deze mooie route. Halverwege de route is er een korte stop voor koffie of thee en toiletbezoek. Verwachte aankomst bij het eindpunt is rond 12.15 uur. Hier staat een lekkere lunch klaar voor de deelnemers zodat deze na afloop “voldaan” naar huis kunnen gaan.

Ontdek deze zomer Heerde te voet

Deze kanaalwandeling is de eerste in een reeks wandelingen die Visit Heerde deze zomer organiseert. Na het succes van de klompenpadwandelingen met gids en lunch in 2018 zijn de wandelingen uitgebreid. Op 6 juli kunt u in Heerde het Noordelijke Vosbergenpad wandelen met gids, op 27 juli het Paddenpad in Wapenveld, op 3 augustus het Westelijke Horsthoekerpad, op 10 augustus het Elsvoorderpad door Veessen en Vorchten en op 24 augustus de Hoogwatergeul & IJsselwandeling.

Opgave voor de wandelingen

Prijs voor deelname bedraagt € 15.00 p.p. Voor meer informatie en opgave kan je mailen naar: coordinator@visitheerde.com of bel naar 0578-617094. Ook kan je langs komen bij de Toeristen Informatiepunten in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan nr. 6 in Heerde, Koek en Ei, IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom, Klapperdijk 36b in Wapenveld om u op te geven.

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en trek erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. De wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes.

 

LEES MEER