Hoogwatergeul & IJsselwandeling

Ontdek tijdens deze wandeling de hoogwatergeul en de rivier de IJssel in Veessen. 

Visit Heerde organiseert op zaterdag 28 september een wandeling langs de IJssel en door de Hoogwatergeul. Het grote landelijke project Ruimte voor de Rivier heeft zijn sporen nagelaten in Veessen. De gids kan hier alles over vertellen. Daarnaast wordt er gewandeld langs rivier de IJssel en de uiterwaarden.

De wandeling begint om 9 uur (ontvangst vanaf 8.30 uur- kom op tijd!) Het start- en eindpunt is bij De Nijensteen (IJsseldijk 1, Veessen) waar zich ook het infocentrum hoogwatergeul bevindt. Halverwege de route is een korte stop bij voor koffie of thee met wat lekkers. Verwachte aankomst bij het eindpunt, is rond 12.00 uur. 

Er zijn veel veranderingen geweest in het gebied om de waterveiligheid van het gebied te waarborgen. Hoogwatergeulkenner Jos Melenhorst neemt je mee door het Ruimte voor de Rivier project; langs de oevers van de IJssel, langs de inlaat van de Hoogwatergeul en langs het kunstwerk De Oude IJssel.

Geef je van tevoren op voor deze wandeling. Doet dit door te mailen naar coordinator@visitheerde.com of te bellen met de coördinator van Visit Heerde op telnr. 0578-617094. Je kan je ook persoonlijk aanmelden bij de Toeristen Informatiepunten van Visit Heerde: de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan 6 in Heerde; Koek en Ei aan de IJsseldijk 67 in Veessen en Boekhandel Shalom aan de Klapperdijk 36b in Wapenveld.

Er kunnen maximaal 25 wandelaars mee, dus meld je snel aan! Je betaalt voor deze prachtige wandeling €2,50 p.p. en dat is inclusief een lekker kopje koffie of thee. 

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en trek erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. De wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes.

 

LEES MEER