Anbloazen op Landgoed Petrea

De aankomende adventstijd wordt door de leden van de Vlijtblazers aangeblazen op de midwinterhoorn!

Volgens de Wapenveldse traditie zullen de blazers hun hoornen laten klinken op zaterdag 26 november 2022, één dag voor de 1e adventszondag.

Anbloazen

Het "Anbloazen" zal in het teken staan om de adventstijd met de natuurklanken van de midwinterhoorn hoorbaar te maken en het nieuwe Licht aan te laten breken. Deze traditie zal net zoals voorgaande jaren plaatsvinden op de heide van "Klein Zwitserland", oftewel Landgoed Petrea in Wapenveld, aan het Wapenvelder Zand. De midwinterhoornen zullen hoorbaar zijn vanaf diverse plekken rondom de heide, wat een prachtig akoustisch bereik heeft door de bossen van het Geldersch Landschap en bij mooi helder weer zelfs over heel Wapenveld!

De aanvang van het midwinterhoornblazen is om 15:00 uur en zal duren tot 16:00 uur. Toegang tot het landgoed en deze activiteit is gratis. 

Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER