1000 soortendag landgoed Vosbergen

1000 soorten
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Epe-Heerde is verheugd dat zij dit jaar terecht kan op het landgoed Vosbergen in Heerde. Het doel van de 1000-soortendagen is om zoveel mogelijk soorten te inventariseren onder begeleiding van excursieleiders van de KNNV.
De 1000-soortendagen vinden plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei 2022.

 
Landgoed Vosbergen
Al eerder zijn op Vosbergen door diverse werkgroepen onderzoeken en inventarisaties uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn opgenomen in het rapport “Landgoed Vosbergen– Geschiedenis en inventarisatie flora en fauna 2000”. De resultaten van de 1000-soortendagen 2022 zullen hierin ook opgenomen worden.

 
Programma
Het programma van de 1000 soortendagen start op vrijdag 20 mei om 13.30 met een paddenstoelen excursie en eindigt om zaterdagmiddag om 14.00 uur met een plantenexcursie. Op vrijdagavond 20 mei is er om 21.30 een vleermuis excursie. Het volledige programma met alle excursies is opgenomen op de website van de KNNV afdeling Epe-Heerde (KNNV | Afdeling Epe-Heerde - Vereniging voor veldbiologie).

 
Informatie
  • Het landgoed Vosbergen bevindt zich aan de Vosbergerweg 38 in Heerde. Het verzamelpunt voor alle excursies en inventarisaties is de marktkraam direct na de gracht.
  • In verband met parkeerruimte het verzoek om zoveel mogelijk per fiets te komen. Parkeren kan op de aangegeven plaatsen aan de Vosbergerweg en langs de buitengracht van het kasteel.
  • Voor koffie/thee, verstrekt door Vosbergen, wordt een kleine vergoeding gevraagd.
  • In de paardenstal in het bouwhuis is een sanitaire voorziening.
Wandelen

Ontdek de leukste routes, trek je wandelschoen aan en ga erop uit! Korte ommetjes en langere klompenpaden lopen door bossen en langs de oevers van de IJssel. Wandelaars hebben keuze uit een groot aantal routes in Heerde!

 

LEES MEER